Sistemul de operare al NAS-urilor Synology. Prezentări aplicații și module.
#15 de techman
21 Sep 2013, 07:43
Modul în care un NAS se descurcă cu downloadul este, pentru mulți cumpărători de astfel de mici servere, hotărâtor în decizia de achiziție. Pe scurt, Synology Download Station oferă totul. Este cea mai completă, stabilă și performantă soluție ca utilitar dedicat descărcărilor de fișiere de pe internet. Încă de la primele versiuni s-a dovedit a fi mult peste ceea ce oferă unele routere scumpe sau NAS-urile de la alți producători, de exemplu ZyXEL.

Synology Download Station

Vezi oferta pentru Synology DS213+


(click pe oricare imagine pentru a vizualiza full-size)
Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station Synology Download Station

Observaţii:
  • Interfaţă intuitivă.
  • Se pot adăuga mai multe taskuri iar aplicaţia pemite setarea numărului de taskuri efectuate simultan (poza 4)
  • Setare cale unde se stochează taskurile finalizate şi cale TEMPORARĂ (poza 2)
  • Advanced schedule - o facilitate importantă: Se pot stabili intervale orare, pentru fiecare zi din săptămână când şi la ce rată de transfer să se facă download şi upload. Foarte flexibil în această privinţă, Synology a făcut o treabă excelentă. (poza 5)
  • Se pot efectua căutări, direct din interfaţa Download Station, pe un număr mare de torente. Cauţi după cuvinte cheie, simultan pe torentele setate. (poza 7,9)
  • Setări avansate, configurare flexibilă. Eu nu am avut nevoie să fac schimbări. Synology funcţionează perfect "out of the box". (poza 8)
  • Se pot efectua download-uri de pe servere FTP si HTTP.
  • Client RSS
  • Când un torent conţine mai multe fişiere, se pot selecta o parte din ele pentru download.

Download Station este un utilitar excelent pentru cei care vor să aibă un server de download/upload, care să-şi facă datoria 24/24, 7 zile pe săptămână, cu posibilitate de programare (ORAR) a orelor între care se face transfer, cu vitezele maxime specificate. Dacă la început au fost ceva probleme minore, câteva update-uri ulterioare au definitivat acest TOOL, iar acum tinde spre perfecţiune. Nu am avut parte de blocări. Este pe cât se poate de stabil şi nu are probleme de performanţă. Ratele de transfer sunt cele MAXIME pe care le aveţi în funcţie de providerul de net. Dacă e conexiune bună, Download Station vă descarcă un torent şi cu 10 MB/s. Limitarea de viteză poate să apară în contextul în care folderul în care se descarcă este un USB Stick, sau HDD extern mai puţin performant. O performanţă ceva mai mică la download o are şi modelul USB Station 2 de la Synology, care este şi singurul model care suportă doar HDD extern pe USB. Dar chiar şi acesta asigură un maxim de ~6 MB/s. Dacă folderul "target" este HDD intern, atunci nu mai există limităp de viteză decât banda de net.

Mai trebuie zis că deşi unele routere au client de torente, nu se ridică la performanţa şi stabilitatea lui Download Station, chiar dacă routerele cu soft puţin mai răsărit au un preţ cam mare.

În încheiere vă readuc aminte cu privire la drepturile de autor.


Te intereseaza si aceste subiecte:Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator