#16 de techman
26 Sep 2013, 09:07
În acest topic, tot ce trebuie să ști despre mașina de spălat rufe Samsung WF60F4E5W2X. Prețul este ceva mai mare însă are câteva dotări și inovații interesante, precum "Eco Bubble", proprietară Samsung, care asigură amestecul de detergent, apă și aer generând bule de spumă care pătrund în țesături mai rapid decât detergentul concentrat. Rezultă o spălare mai eficientă chiar folosind apă rece! Evident, economia de energie este mare, clasând această mașină de spălat în categoria A++.

Samsung WF60F4E5W2X Review Preț

Vezi preț curent pentru mașina de spălat rufe Samsung WF60F4E5W2X


Despachetare (unboxing):
(click pe oricare imagine pentru a vizualiza full-size)
Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț Samsung WF60F4E5W2X Review Preț

PRO:
 • Tehnologia Eco Bubble
 • Design... prea frumos pentru o mașină de spălat rufe. Finisajele, display-ul îți dă impresia unui aparat IT, nu ceva electrocasnic. Ușă cromată...
 • Diagnosticarea inteligentă - Detectează și diagnostichează erorile într-un stadiu incipient si oferă soluții simple de remediere a problemelor prin utilizarea unui smartphone cu scanare cu LED-uri. Puteți oricând consulta și manualul de utilizare, dar Samsung va pune la dispoziție aceasta soluție.
 • Spălare rapidă: Grăbit? În 15, 20, 30, 40, 50 și 60 de minute aveți gata un ciclu de spălare!
 • Rezistență ceramică
 • Capacitate 6kg.
 • SLIM. Spațiul eliberat de vechea mașină de spălat este mult mai mare decât spațiul ocupat de Samsung WF60F4E5W2X. Spațiul a devenit brusc.. mai larg (baie de bloc)
 • Sistem de siguranță pentru copii - blocare panel controale (vezi poza 23 - trebuie să menții apăsat, simultan, pe cele 2 touchpad-uri: Temp. și Rinse). Din ce am încercat butonul de power nu este blocat și asta nu e prea bine pentru că vine copilul și oprește mașina de spălat și îi dă drumu și iară o oprește... și tot așa. Dar este tot spre siguranța noastră să putem opri mașina rapid în caz de nevoie și nu să ținem cele 2 touchpaduri simultan pentru 2 secunde în caz de defecțiune.
 • Orice program ai ales, mașina de spălat îți arată câte minute au rămas până la finalizarea ciclului de spălare.
 • Dimensiuni (IxLxA cm): 85 x 60 x 40 cm

Această mașină de spălat este acum al PROMOȚIE! Merită să vezi oferta!


Mai multe despre "Eco Bubble":
În interiorul mașinii de spălat se află un generator unic de bule care dizolvă detergentul complet și apoi injectează aer, producând un strat de spumă. Chiar și la temperaturi mai scazute, aceasta spumă pătrunde mai rapid în țesături, curățând la fel de eficient ca și un ciclu de spălare cu apa caldă. Rezultatul? O curățare delicată care economisește energie. Acum, puteți spăla la fel de eficient în apă rece ca și în apă caldă.

CONTRA:
 • Nu este chiar așa silențioasă pe cât credeam. Când motorul acționează cuva, deci o învârte, acesta scoate un sunet ciudat. Credeam că va fi mult mai silențioasă decât vechea mașină Whirlpool.
 • Cuva este mai mare în diametru dar mult mai îngustă decât aveam la mașina de spălat anterioară. Nu este neaparat un dezavantaj pentru ca per total întră 6 kg de haine, nu 5 cum era la Whirlpool. Totuși când încarci mașina de spălat cu haine se mai întâmplă să pice hainele din mașină până închizi ușa frontală. Inițial am avut impresia că intră mai puține haine în cuvă, dar am făcut o comparație și este OK :)
 • Nu stiu daca sa trec această mențiune la contra, dar cel puțin pe mine ma deranjat faptul că mașina de spălat scoate sunet "sofisticat" la fiecare comandă care o primește. Când o pornești bagă o melodie, când o oprești cântă, când învârți de buton sunet cu ecou și alte figuri. Când a terminat un ciclu de spălare a făcut discotecă :lol: Măi oameni buni, Samsung... este o MAȘINĂ DE SPĂLAT RUFE. Sincer vă zic că dacă NU PUTEAM DEZACTIVA tot arsenalul ăsta de sunete, trimiteam mașina de spălat înapoi la vânzător. Ca și o analogie, pe mine mă disperă și cuptoarele cu microunde care au touchpad-uri și care scot bip-uri și când îi gata de încălzit tot "strigă" din 30 în 30 de secunde... Prefer cuptoarele cu "clopoțel". Repet, această mașină de spălat rufe ARE MOD SILENT! :lol:

Sunt mulțumit de achiziție. Am fost oarecum indecis dacă să aleg Samsung sau Whirlpool și am mers pe Samsung. Nu-mi pare rău.

Vezi preț curent pentru mașina de spălat rufe Samsung WF60F4E5W2X

Vezi modelul nou: Review si pret Samsung WW70K5210UW/LE#17 de djhojd
29 Sep 2013, 05:06
Salut,

Felicitari pentru achizitie si succes cu acest forum/site.

Sunt si eu in cautare de masina de spalat rufe, una din modelele la care m-am uitat este si acest model achizitionat de tine. Am vazut ca are si ceva reduceri la cam toate shop-urile online dar si in magazinele unde este in stoc. Nu pot decat sa-ti multumesc ca ai facut acest review, daca toti am face la fel cu obiectele care le achizitionam ar fi super dar oricum suntem pe drumul cel putin cu review-urile si pe alte site-uri. La orice produs sunt lucruri care le afli DOAR de la un client/user dupa ce a si folosit acel produs.

As dori sa te intreb urmatoarele:
1) Acum ca au mai trecut cateva zile ai mai avea ceva pro/cons de adaugat?
2) Faptul ca nu are motor cu tehnologia digital inverter nu ai considerat un minus? Am citit ca sunt mai durabile si mai silentioase.
3) Ce zici de VRT?
4) Forma slim este un avantaj la spatiu, este in acelasi timp si un dezavantaj la "ceva"?
5) Legat de diagnosticare (nu prea am gasit nimic pe tot net-ul) practic, ce afli de la masina? Daca are o problema si ce problema? Exista probleme la care poti inverveni tu fara un specialist?
6) Ai incercat programe scurte? Sau mai bine zis, ai spalat ceva rapid? Ai folosi un astfel de program la cateva tricouri purtate o zi fiecare?
7) Programele "default" mai pot fi ajustate manual? Daca da, ce poti modifica la ele?

Cred ca intrebarile mele sunt infinite insa ma opresc aici :)

Multumesc,
Claudiu

Am cumpărat-o de aici
#18 de techman
29 Sep 2013, 21:17
Salut.

1)Cu ușa de la baie închisă nu am realizat că mașina era pornită. Venisem acasă, trecusem pe hol dar de abia când am intrat în baie am sesizat că spăla rufe. Deci aș corecta prin asta că este destul de silențioasă.
2)Nu am studiat acest aspect... Dacă mșina de spălat cumpărată acum 10+ s-a descurcat și nu am avut probleme cu motorul, să zicem că îmi convine Eco Bubble pentru economie consum...
3)VRT? Mai exact?
4)Dezavantaj doar că avem și cuva mai îngustă iar noi eram obișnuiți cu o cuvă mai "adâncă". În rest nu...
5)Nu am folosit încă diagnosticarea. Cred că mașina îți afișează coduri de eroare iar cu ajutorul manualului găsești mai rapid problema. Poate are câțiva senzori care zice dacă sunt probleme la motor sau probleme de alimentare cu apa... De astea.
6)Da. Păi a fost unul dintre motivele pentru care am cumpărat-o. Vreau spălare rapidă pentru cămăși. Am folosit program de 20 de minute însă zice soția că poate a pus prea mult detergent că limpezirea a reluat-o. Totuși se poate găsi un echilibru ca să poți spăla rapid.
7)Sunt destul programe, în fucție de țesătură ca să folosim alea prestabilite, dar poți customiza cantitatea de apă folosită la limpezire, viteza de centrifugare... Ca și durată de spălare doar la spălarea rapidă știu că se poate alege timpul.

Aș vrea să-ți răspund mai precis însă eu am butonat-o mai puțin :)
Îmi mai întreb consoarta daca este cazul.

Vezi preț curent pentru mașina de spălat rufe Samsung WF60F4E5W2X#22 de techman
21 Oct 2013, 20:57
soberspine,
din pacate nu pot raspunde la mesajul privat... ceva setari de forum...

Raspund aici... m-am uitat la pozele ce mi le-ai trimis si din a 3-a poza rezulta o diferenta. La mine tija de jos este mai ingusta. Eu asa observ. Fac si o poza daca trebuie. Ciudat este ca practic face parte din subansamblu, l-am scos cu totul din masina de spalat sa vad diferenta.
#23 de soberspine
21 Oct 2013, 21:16
practic la mine nu se potrivesc si in partea de jos ramane o distanta prin care sigur se scurge detergentul.

Daca nu e prea mare deranju niste poze ar fi de ajutor... maine trebuie sa merg la magazin sa le explic ca nu se potrivesc ... deja prevad distractia.


Probabil ca mine o sa fie si altii asa ca postez si aici poze cu problema discutata.

wf60f4e5w2x_03.JPG

wf60f4e5w2x_04.JPG

wf60f4e5w2x_05.JPG


PROMOȚIE Samsung WF60F4E5W2X!
Ultima oară modificat de soberspine pe 21 Oct 2013, 21:38, modificat de 3 ori în total.
#24 de techman
21 Oct 2013, 21:19
Fac o poza suportului meu si editez acest mesaj.

La mine suportul este asa:
wf60f4e5w2x_01.JPG

wf60f4e5w2x_02.JPG


Dar eu nu am folosit detergent lichid să pot constata dacă este ok sau nu. Soția folosește "perne" de alea care le pune direct în cuvă, sau i-am zis să cumpere detergent pulbere ca să văd efectul eco bubble. Probabil și la detergentul lichid se folosește tehnologia eco bubble.

(Linkul pozelor de mai sus nu funcționează... este de preferat să folosiți atașarea de imagini ale acestui forum)

PROMOȚIE Samsung WF60F4E5W2X
#25 de soberspine
21 Oct 2013, 21:42
multumesc pentru poze.

E clar sertarul meu ii altfel...banda de jos e mai lata si de aceea nu se potriveste accesoriul pt detergent lichid.

Sun maine la suport samsung, magazinu de unde am cumparat.o...sper sa stie de problema.
#26 de techman
21 Oct 2013, 21:50
Sper să rezolvați problema...

Accesoriul de care ziceți este cel albastru din această poza?

(click pe oricare imagine pentru a vizualiza full-size)
Samsung WF60F4E5W2X Review Preț

Repet, eu nu l-am încercat... mașina de spălat am cumparat-o de la emag. Poate ține de lot... cine știe. Oricum nu este normal ca un accesoriu livrat în pachet să nu corespundă.
#27 de soberspine
21 Oct 2013, 22:43
da, cel din poza.
In cazul meu nu se clipseaza in partea de jos si ramane spatiu liber. In mod normal accesoriul ar trebui sa tina detergentul lichid sa nu se scurga.

Alt lucru ce mi.i se pare ciudat sunt cei doi pini, din cauza lor tot timpul o sa ramana o distanta pe unde sa se scurga detergentul.

Imagine

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori